„СТВАРНИ ЖИВОТ У ДИГИТАЛНИМ УСЛОВИМА”

Министарство културе и информисања у сарадњи са ЕУ инфо центром  22. априла у 18.00 часова покреће серију вебинара са темом праћења медијских садржаја, посебно на интернету, у време пандемије Covid-19. Први вебинар у оквиру циклуса „Приче из карантина” насловљен је „Стварни живот у дигиталним условима”, а учесници: руководилац у Сектору за информисање и медије у Министарству културе и информисања Маја Зарић, директорка и суоснивач Института за дигиталне комуникације Ана Мирковић и списатељица за децу и младе и ауторка интерактивног програма „Играњац, читањац” Јасминка Петровић, а модерираће га новинар и водитељ Драган Илић. 

Услед пандемије корона вируса, у једном дану пословни и приватни животи грађана су се готово у целости дигитализовали, а родитељима је познато како изгледа дан једног „супер” старатеља који свуда стиже. Али шта се дешава када се стварни живот води у четири зида и преко паметних уређаја?

Дигитални уређаји пружају мноштво значајних искустава и могућности за контакте са породицом, сарадницима и пријатељима, као и за креативни развој и учење. Ипак, превише времена пред екранима једна је од најчешћих родитељских брига.

Из ових разлога на сутрашњем вебинару, учесници ће дати одговоре на питања као што су: да ли су савети колико деца смеју бити пред екраном у садашњим условима застарели, како родитељи могу да подрже сигурност детета у виртуелном окружењу, постоји ли равнотежа између слободе и контроле и других.

Заинтересовани се могу пријавити путем линка: http://euinfo.rs/euinfo-webinar.